Tennisballen Dunlop

Communicatietools voor speelafspraken en baanreserveringen

Het is april, het tennis en padelseizoen gaat weer volop van start. Het animo om te spelen is groot. Normaal gesproken zou de Voorjaarscompetitie deze week starten, maar helaas kan dat vanwege de coronamaatregelen niet. We hopen dat een verkorte competitie begin juni nog haalbaar is. Officiƫle georganiseerde wedstrijden tussen clubs zijn vooralsnog niet toegestaan, maar een tennis- of padelafspraak op je eigen club, met maximaal 4 spelers mag wel.

Om in deze periode tegemoet te komen aan de toenemende wens van spelers om naast vrij spelen en trainen ook meer onderlinge vriendschappelijke wedstrijden op de club te spelen, is het mogelijk diverse communicatietools in te zetten om speelmaatjes te vinden, speelafspraken en baanreserveringen te maken. Het maken van een speelafspraak gaat nu veelal via Whatsapp en email, maar vanaf nu kan een vereniging gebruik maken van de Ladder of Poule module in de KNLTB Match app, Laddermodule in de ClubApp of soortgelijke alternatieven ; spelers kunnen zich aanmelden en worden gekoppeld aan een of meerdere speelmaatjes. Samen maken ze een afspraak en reserveren online een baan. De ClubApp wordt al veel gebruikt voor een online baanreservering.

Welke tools ingezet worden om speelafspraken en baanreserveringen te maken is aan de vereniging. Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op. De regel is dat maximaal 4 spelers met elkaar mogen sporten, dus een enkelspel of dubbelspel. Dit houdt in dat er vooraf een speelafspraak wordt gemaakt met maximaal 4 personen, een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. Houd daarbij altijd de basis hygiƫneregels in acht, houd ander halve meter afstand en ga direct na het tennissen weer naar huis. (NB. Voor jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geldt geen maximum groepsgrootte, zij mogen onderlinge wedstrijden op de eigen club spelen, ook interne competities en toernooien)