Terras corona 1.5 meter

Update Corona maatregelen: aangepaste horecaregels per 10 augustus

Op de persconferentie van 6 augustus jl. kondigde minister-president Mark Rutte een aantal aanscherpingen van de coronamaatregelen aan. Door een opleving van het virus is het onder andere noodzakelijk de maatregelen in de horeca aan te passen, het bron- en contactonderzoek beter mogelijk te maken en zo de verspreiding van het virus te beperken. Wat betekent dit voor de horeca op tennis- en padelaccommodaties?

Sinds 10 augustus is het verplicht in het clubhuis, de kantine en op het terras, zowel binnen als buiten te werken met reserveringen (vooraf of ter plekke), moeten gasten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels) en is het verplicht gasten te vragen zich te registreren zodat de GGD een grondig bron- en contactonderzoek kan doen in het geval van een besmetting. Dit geldt zowel voor de verenigingen en centra met een volledige horecavergunning als voor de para-commerciëlen, waarbij de horeca op de sportaccommodatie geen hoofdactiviteit is maar ondersteunend.

We adviseren dan ook het vooraf online reserveren van een tennis- of padelbaan voor vrijspelen te handhaven of weer in te voeren. Dit kan via de website of ClubApp. De reservering geeft dan ook recht op een plaats in het clubhuis of op het terras. Bij wedstrijden zoals clubkampioenschappen en toernooien kan de wedstrijdtijd gelden als reservering. Overige bezoekers (toeschouwers) kunnen ter plekke vragen om een plaats. Zorg dus voor voldoende zitplaatsen in het clubhuis en op het terras. Wellicht is het mogelijk het terras te vergroten.

Verenigingen en pachters moeten daarnaast alle bezoekers van de horecagelegenheid in het clubhuis en terras vragen hun gegevens achter te laten. De gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Tevens moeten de vragen van de corona-gezondheidscheck zijn gesteld. Dit geldt dus voor spelers, begeleiders en toeschouwers die gebruik willen maken van de horecagelegenheid in het clubhuis of op het terras.

Kijk voor de uitgebreide informatie op de site van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN): https://www.khn.nl/kennis/protocol-heropening-horeca-beschikbaar. De KHN heeft een voorbeeld van registratieformulier online staan. Deze voldoen aan de privacyrichtlijnen. Je kan de formulieren per dag bewaren. Na 14 dagen mogen ze vernietigd worden.

Op sportief gebied zijn er geen landelijke aanpassingen van de richtlijnen bekend. We houden hierover nauw contact met NOC&NSF. Het Protocol verantwoord sporten en de Aanvullende richtlijnen tennis en padel van 26 juni blijven van kracht. Wel kunnen de Veiligheidsregio's en gemeenten regionaal en lokaal extra maatregelen nemen als het gaat om wedstrijden en publiek. We raden daarom aan goed contact te houden met de verantwoordelijke bij de gemeente en de website van de Veiligheidsregio’s in de gaten te houden.