Ouders toeschouwers kijken scorebord jeugd kind

Crowdmanagement bij evenementen; tips voor verenigingen

Vanaf 1 juli zijn evenementen zoals toernooien en competitie toegestaan en mag er publiek bij aanwezig zijn. Uiteraard binnen de geldende maatregelen. Waar moet je dan als jouw vereniging opletten als je een evenement organiseert? Hoe ga je om met ‘crowdmanagement’ op je club, zodat je de 1.5 meter afstand voor alle mensen op je park kan waarborgen? NOC*NSF maakte een overzicht met enkele tips.

Realiseer je dat het bestuur verantwoordelijk is voor de handhaving van de maatregelen op de vereniging. Niet alleen voor de 1.5 meter afstand, maar dus ook als het gaat om het maximum aantal mensen binnen en buiten. Houd je daarom altijd aan de deze aantallen: 100 voor binnen en 250 voor buiten. Heb je een evenement met hogere aantallen, registreer dan de bezoekers, vraag alle bezoekers naar de gezondheid door middel van een gezondheidscheck en zorg dat de mensen een vaste plek hebben. Organiseer je binnenkort een evenement op de vereniging? Neem vooraf contact op met je gemeente voor afstemming.