Tennisvereniging Van Polanen

Tennisvereniging van Polanen

Hoera! We mogen de tennisbaan weer op van Rutte. Meteen na de bewuste persconferentie gaat het los in onze tennisapp. Iedereen wil en iedereen kan. Eindelijk weer een balletje slaan. Een potje tennissen in coronatijd blijkt echter niet eenvoudig.

Een volmondig ja van premier Rutte is niet genoeg. De KNLTB moet richtlijnen opstellen die pas na toetsing door het RIVM en het ministerie van VWS bij de verenigingen terechtkomen. En de tennisclubs moeten die weer voorleggen aan de gemeenten. Maar het lukt, de verlossende mail van onze voorzitter komt op zondag. We, de leden van de Klundertse tennisvereniging Van Polanen, mogen maandag 11 mei de baan op.

Eerst achter de computer

En dus kruip ik achter de computer. Tennissen kan alleen als je thuis via het digitale bord een baan reserveert. Je mag niet te vroeg komen en na de speeltijd recht naar huis. Per baan is er een toezichthouder, te herkennen aan een fluorescerend hesje, die er op toeziet dat de coronaregels worden nageleefd.

De tennisballen van naastliggende banen raak je niet aan, je geeft ballen via je racket door aan anderen, het scorebord gebruik je niet, wisselen van helft doe je met de klok mee en vanzelfsprekend is ook de anderhalvemeter afstand van toepassing.

We huppelen de baan op

Ik prent alles in mijn geheugen en haal mijn tennismaat op. Bij de club is een routing aangebracht en via pijlen komen we op de juiste baan. Als toezichthouder schiet ik een hesje aan. We pakken onze rackets en huppelen de baan op. Het is acht weken geleden, zou het nog lukken? Gelukkig waait het hard, kunnen we de wind de schuld geven van elke bal die afzwaait. Maar het gaat best goed. En wat is het heerlijk. Wat hebben we dit gemist. En elkaar.

Bron: BN de Stem