T.C. Rohde

T.C. Rodhe

Voor de meeste sportclubs was het een lange periode van stilzitten, maar vanaf eind april mochten de kinderen toch weer de velden op. Zo ook bij T.C. Rodhe.

Peter Francken, voorzitter jeugdcommissie: "We zijn heel blij dat we weer mochten starten. De trainer is ook al gelijk begonnen met lessen te geven. Vanuit de jeugdcommissie is twee jaar geleden de Jeugdmasters ontstaan. Elke eerste zaterdag van de maand gaan we met de jeugd aan de slag. De trainer geeft vooral technische trainingen en daarnaast verzorgt de jeugdcommissie psychologische- en tactische trainingen. Dat is een groot succes dus daar gaan we in juni weer mee starten."

"Er is veel jeugd die in deze periode niet of nauwelijks sporten dus ook voor niet-leden hebben we iets bedacht" vertelt Francken.

Maak kennis met tennis

In de maand mei wordt er iedere zaterdag een mastertraining aangeboden. Het is een uur lang tennisles voor kinderen die eigenlijk tennis nog niet kennen en wel eens kennis willen maken met de sport. Daarnaast gaat het erom dat deze kinderen gewoon lekker een uurtje kunnen sporten, want dat is goed voor de gezondheid. Tijdens deze lessen krijgt de trainer hulp van oudere jeugdleden. Op die manier kunnen zij hun ervaring delen over hoe leuk het is om te tennissen.

Zomer Challenge; grootste bron van nieuwe leden

Daarnaast wordt op T.C. Rodhe jaarlijks de Zomer Challenge aangeboden. Een lidmaatschap van juni tot en met eind september waarin vier tennislessen worden aangeboden en men onbeperkt kan vrij spelen. In deze periode vallen ook de clubkampioenschappen. Het doel van de Zomer Challenge is om deze nieuwe leden te integreren in onze eigen vereniging. Dat ze contact maken met de andere leden van de club. Dat gaat heel eenvoudig via de Clubkampioenschappen. Het lidmaatschap kost €50,-. De Zomer Challenge is voor T.C. Rodhe de grootste bron van nieuwe leden. Kortom, een mooi middel voor ledenwerving.