Veelgestelde vragen
Het coronavirus is nog steeds aanwezig en ook in Nederland gelden maatregelen om de verspreiding van het virus te beperken. De KNLTB volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt zich aan de adviezen en richtlijnen van de overheid.
Algemeen (25 februari)
- Alle binnen- en buitenlocaties mogen open, hier gelden geen beperkingen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte.
- Voor tennissen en padel binnen is geen CTB meer nodig vanaf 25 februari.
Horeca op sportlocaties mag open volgens de reguliere openingstijden, zowel binnen als buiten. Een CTB is niet meer nodig; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is ook niet meer verplicht.
Kleedkamers, douches en toiletten kunnen gewoon open; bij het gebruik hiervan is geen CTB meer nodig.
Ja, binnensportlocaties mogen open. Vanaf 25 februari vervalt de CTB plicht.
Publiek is binnen en buiten welkom bij wedstrijden en trainingen. Bij binnensportlocaties is geen CTB meer nodig, de 1.5 meter afstand en mondkapje zijn niet meer verplicht. (NB. Voor evenementen met meer dan 500 toeschouwers binnen zonder vaste zitplaats geldt: testen voor toegang).
Ja! Dubbelen is mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
Ja, cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn weer toegestaan.
Ja, onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan.
Het advies blijft om vanuit huis een baan af te hangen, digitaal (via de clubApp) of per telefoon.
Toernooien (25 februari)
Publiek is binnen en buiten welkom bij wedstrijden en trainingen. Bij binnensportlocaties is geen CTB meer nodig, de 1.5 meter afstand en mondkapje zijn niet meer verplicht. (NB. Voor evenementen met meer dan 500 toeschouwers binnen zonder vaste zitplaats geldt: testen voor toegang).
Vanaf 25 februari is een CTB niet meer verplicht voor het spelen in indoorlocaties.
Horeca op sportlocaties mag open volgens de reguliere openingstijden, zowel binnen als buiten. Een CTB is niet meer nodig; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is ook niet meer verplicht.
Vanaf woensdag 26 januari is het weer toegestaan om cluboverstijgende wedstrijden te spelen. Het is vanaf nu weer mogelijk om tennis- en padeltoernooien te organiseren.
In dit document vind je praktische tips en handige adviezen voor de organisatie van een toernooi in de periode vanaf februari 2022 tot en met tenminste maart 2022. Denk hierbij aan tips over het format, de toernooicommissie, communicatie, weeromstandigheden en waar je als toernooiorganisatie en speler rekening mee moet houden. Handig om door te nemen!
Indien een speler positief is getest op corona, in afwachting is van een testuitslag, corona gerelateerde klachten heeft of in quarantaine zit dan is hij/zij verplicht om een walk-over te geven. Na afloop van het toernooi kan de toernooileider een e-mail sturen naar wedstrijdtennis@knltb.nl met daarbij het bondsnummer van deze speler(s) en de betreffende wedstrijd(en), zodat de KNLTB het negatieve partijresultaat in het enkelspel ongedaan kan maken.
Dagtoernooien kunnen het hele jaar aangevraagd worden via MijnKNLTB. Wil je nog een extra weektoernooi organiseren neem dan contact met ons op via wedstrijdtennis@knltb.nl. We kijken graag samen met jullie naar een geschikte speelweek.
Toernooien die geannuleerd zijn ontvangen geen factuur voor de toernooiafdracht. Als je al een factuur hebt ontvangen voor je toernooi en deze kan niet doorgaan dan ontvang je van ons een creditnota.
KNLTB Junioren Tour en Juniorenranglijst (26 januari)
Alle toernooien van de KNLTB Junioren Tour zijn geannuleerd t/m speelweek 3. Vanaf speelweek 4 wordt er weer gespeeld.
Eind 2021 is geanalyseerd wat er met de ranglijst gebeurt zodra we periodes gaan afbouwen.
Uit deze analyses zijn een aantal scenario’s gekomen die wij met de projectgroep Junioren Tour, de Technische Staf van de KNLTB, trainers en ouders hebben besproken. Daaruit is het volgende besluit gekomen:
Stap 1: Na speelweek 47 (27 en 28 november) halen we de toernooiresultaten uit 2019 eraf.
Stap 2: Na speelweek 50 (overgang naar het nieuwe jaar) halen we de toernooiresultaten uit 2020 eraf. Deze stap is helaas door de geannuleerde toernooien in week 48/49 niet doorgezet.
Stap 1 het wegvallen van de toernooiresultaten van 2019 is eind november 2021 uitgevoerd.
UPDATE (28 december): Gezien de huidige situatie waarin een aantal Junioren Tour toernooien helemaal of gedeeltelijk zijn geannuleerd in week 48, 49 en 50 en niet meer worden ingehaald in 2021, hebben wij opnieuw onderzocht of stap 2 genomen kan worden. Besloten is om stap 2 nogmaals uit te stellen en de toernooiresultaten van 2020 nog op de ranglijst te houden. Zo heeft iedere speler voldoende speelkansen om zijn/haar beste 6 enkelspel en beste 2 dubbelspel toernooien mee te laten tellen op de ranglijst.
Verder hebben wij voor de Junioren Tour toernooien waarbij het speelschema gestart is, maar vanwege de lockdown gestaakt moest worden, de ranglijstpunten toegekend t/m waar er gespeeld is. Bijvoorbeeld: is er gespeeld t/m de halve finale dan ontvangen beide finalisten de punten voor de nummer 2.
Klik hier om naar de nieuwste Juniorenranglijst te gaan.
Op het moment dat de KNLTB Juniorenranglijst van 4 augustus 2020 gepubliceerd werd, waren er voor alle categorieën nog voldoende speelkansen om 6 beste enkelspelspelresultaten en 2 beste dubbelspelresultaten te behalen. Op dit moment zijn er te veel speelweken weggevallen om nog te kunnen spreken van een eerlijke ranglijst.
Het aantal punten dat je kan verdienen bij een NJK is hoger, deze telt dus zwaarder mee dan een regulier Junioren Tour toernooi. Door het mee laten tellen van de NJK 2019 en 2020 ontstaat er een te groot gat tussen de spelers aan de bovenkant van de ranglijst en de groep eronder.
Bij Tennis Europe (TE) gaan zij de periode waarop de ranglijst is gebaseerd verlengen tot 104 weken (in de periode van 18 maart 2019 en 15 maart 2021). Vervolgens hebben zij vanaf 15 maart 2021, de punten die zijn verdiend vanaf 16 maart 2020, wekelijks vervangen met de punten die verdiend zijn. De KNLTB hanteert wel het principe dat de periode waarop de ranglijst is gebaseerd verlengd wordt, echter vallen er niet wekelijks punten weg. De reden hiervoor is dat wij kiezen voor een lange-termijnoplossing die ook houdbaar is bij eventuele nieuwe periodes waarin misschien nog meer speelweken wegvallen.