HK200529 465

Tips & adviezen toernooien

Per 1 juli zijn toernooien zowel binnen- als buiten weer toegestaan. Dat is goed nieuws! Daarbij geldt wel de regel dat iedereen 1.5 meter afstand moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers en binnen maximaal 100 toeschouwers bijeen zijn. De KNLTB heeft een handig document met praktische tips en adviezen samengesteld om toernooiorganisaties te ondersteunen bij de organisatie van een toernooi in de 1.5 meter samenleving. Daarnaast heeft NOC*NSF een overzicht gemaakt met enkele tips voor 'crowdmanagement tijdens evenementen'. Ook handig om dit document door te lezen voordat je start met de organisatie van een toernooi.

Sinds 10 augustus is het verplicht in het clubhuis, de kantine en op het terras, zowel binnen als buiten te werken met reserveringen (vooraf of ter plekke), moeten gasten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels) en is het verplicht gasten te vragen zich te registreren zodat de GGD een grondig bron- en contactonderzoek kan doen in het geval van een besmetting. Lees hier meer over de aanpassingen voor de horeca.

NOC*NSF maakte quarantaineregels voor sporters die positief getest zijn op het coronavirus. Als aanvulling hierop heeft de KNLTB een protocol waarin staat wat je kan doen als er symptomen worden vastgesteld bij aankomst of tijdens het toernooi. Hieronder vind je al deze documenten.

Wordt een speler tijdens jouw toernooi positief getest op het coronavirus? Neem dan contact op met de GGD. Ze starten een bron- en contactonderzoek en zij kunnen ook adviseren hoe je in deze situatie het beste kan communiceren. Stem de communicatie ook af met de speler i.v.m. de privacy.