Jaarrekening vergrootglas financien

Financiële regelingen

Het kabinet probeert de economie te ondersteunen met diverse financiële regelingen. De speciale regelingen voor tennis- en padelverenigingen zijn de TASO, de TVS, de TVL, de TOZO en de NOW.

Op deze pagina lichten we de actuele regelingen en de stand van zaken toe. Zorg er dus voor dat je als vereniging - als je daarvoor in denkt te komen - tijdig gebruikmaakt van deze regeling(en). De TOGS, TVL Q2 2020 t/m TVL Q2 2021, TASO Q4 2020 t/m TASO Q2 2021 regelingen zijn inmiddels gesloten en kunnen niet meer aangevraagd worden.

Heb je vragen over of een regeling voor jouw vereniging van toepassing is of hulp nodig bij het aanvragen? Onze partner SportStroom heeft hiervoor een speciaal steunloket geopend. Of gebruik de interactieve tool die NOC*NSF beschikbaar heeft gemaakt voor sportclubs.

TVL - Tegemoetkoming in vaste lasten - Aanvraagperiode Q3 open t/m 26 oktober 2021 17:00 uur

TVL - Tegemoetkoming in vaste lasten - Aanvraagperiode Q3 open t/m 26 oktober 2021 17:00 uur
De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor ondernemingen, in dit geval sportverenigingen, die door de coronacrisis omzetverlies hebben en in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De TVL is de opvolger van de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Verenigingen die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL.

Sportverenigingen met een omzetverlies van minimaal 30% in het 3e kwartaal van 2021 vergeleken met het 3e kwartaal van 2019 óf het 3e kwartaal van 2020 en daarnaast minimaal €1.500 vaste lasten per kwartaal hebben kunnen een beroep doen op de TVL (de vaste lasten worden voor de sector Sport en Recreatie bepaald op 34% van de omzet). De tegemoetkoming bedraagt 100% van de vaste lasten tot een maximale vergoeding van €550.000 voor MKB-bedrijven.

Klik hier voor meer info en voorwaarden, of maak gebruik van het speciale steunloket van Sportstroom.
Wil je nog meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan ook het onderstaande webinar.