Jaarrekening vergrootglas financien

Financiële regelingen

Stand van zaken financiële regelingen

Het kabinet ondersteunt organisaties die getroffen worden door de coronamaatregelen met diverse financiële regelingen, zoals de TVL en NOW.

Op deze pagina lichten we de actuele regelingen en de stand van zaken toe. Zorg er dus voor dat je als vereniging – als je daarvoor in aanmerking denkt te komen – tijdig gebruikmaakt van deze regeling(en).

Heb je vragen over of een regeling voor jouw vereniging van toepassing is of hulp nodig bij het aanvragen? Onze partner SportStroom heeft hiervoor een speciaal steunloket geopend.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor ondernemingen, in dit geval sportverenigingen, die door de coronacrisis omzetverlies hebben en in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De TVL is de opvolger van de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Verenigingen die voor de TOGS-regeling in aanmerking kwamen, kunnen ook gebruikmaken van de TVL.

Sportverenigingen met een omzetverlies van minimaal 20% in het 4e kwartaal van 2021 vergeleken met het 4e kwartaal van 2019 óf het 1e kwartaal van 2020 en daarnaast minimaal €1.500 vaste lasten per kwartaal hebben kunnen een beroep doen op de TVL (de vaste lasten worden voor de sector Sport en Recreatie bepaald op 34% van de omzet). De tegemoetkoming bedraagt 100% van de vaste lasten tot een maximale vergoeding van €550.000 voor MKB-bedrijven.

Vanaf 20 december kan de TVL voor Q4 2021 worden aangevraagd via de website van het RVO. De aanvraagperiode loopt t/m 11 februari 2022. Wanneer het loket voor Q1 2022 opent is nog niet bekend.

Klik hier voor meer info en voorwaarden, of maak gebruik van het speciale steunloket van Sportstroom.
Wil je nog meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan ook het onderstaande webinar.

Overige regelingen

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies, tegemoet te komen. Met de tegemoetkoming NOW kunt u uw werknemers met een vast of flexibel contract doorbetalen en in dienst houden. Zo blijven zo veel mogelijk banen behouden. Inmiddels kan de NOW-5 voor november en december 2021 aangevraagd worden.

Het kabinet heeft hiernaast ook aangekondigd een aantal steunmaatregelen specifiek voor de sport in te stellen. Er is eerder al €76 miljoen beschikbaar gesteld voor de sport in Q4 2021. Inmiddels is dit door het kabinet aangevuld met €25 miljoen voor 2021 en voor januari 2022 is nog eens een bedrag van €55 miljoen beschikbaar gesteld voor de sport. Met dit budget worden een viertal steunmaatregelen uitgewerkt.

Ook de regelingen die we al kenden in de sport, de TASO (voor amateursportverenigingen) en de TVS (voor verhuurders van sportaccommodaties) worden weer ingesteld. Deze regelingen zullen op enkele punten worden aangepast aan de huidige situatie. Zodra er meer bekend is over de regelingen zullen wij dat hier melden. Naar verwachting gaat het loket hiervoor op zijn vroegst in maart 2022 open.