Bal op voorgrond net

Aanvullende richtlijnen en adviezen tennis/padel

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jong volwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en volwassenen vanaf 27 jaar mogen met maximaal 2 personen buiten sporten. Tennis en padel met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd en jong volwassenen t/m 26 jaar hebben ruimte om in grotere groepen te spelen, te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen.

Gezondheid en veiligheid staan voorop voor onze sporters, leraren en vrijwilligers. Om dit te kunnen waarborgen worden er ook in deze fase een aantal sport specifieke aanvullingen gehanteerd voor tennis en padel. Deze aanvullende richtlijnen voor tennis en padel zijn een advies van de KNLTB. Op deze manier kunnen spelers, verenigingen en leraren op een veilige manier sporten.

Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart. Onderstaand document (aangepast op 24 februari) bevat de richtlijnen en adviezen passend bij deze aangescherpte maatregelen.

Noot: Mogelijk worden er nog wijzigingen gedaan in het document. Hieronder vind je altijd de meest actuele versie van het document.