Tennisballen Dunlop Racket En Bidon

Aanvullende richtlijnen en adviezen tennis/padel

Het kabinet heeft op dinsdag 12 januari aangekondigd dat de huidige ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Vanaf zaterdag 23 januari geldt ook een avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 9 februari.

Gezondheid en veiligheid staan voorop voor onze sporters, leraren en vrijwilligers. Om dit te kunnen waarborgen worden er ook in deze fase een aantal sport specifieke aanvullingen gehanteerd voor tennis en padel. Deze aanvullende richtlijnen voor tennis en padel zijn een advies van de KNLTB. Op deze manier kunnen spelers, verenigingen en leraren op een veilige manier sporten.

Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Op dinsdag 2 februari maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 9 februari. Onderstaand document (aangepast op 22 januari) bevat de richtlijnen en adviezen passend bij deze 'lockdown'.

Noot: Mogelijk worden er nog wijzigingen gedaan in het document. Hieronder vind je altijd de meest actuele versie van het document.